Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Groenlo, die minderbedeelden helpt in het Achterhoeksevestingstadje. © Theo Kock

Vereniging voor ‘minderbedeelden’ in Groenlo krijgt zes keer zoveel ruimte

GROENLO - Ze helpen mensen aan goedkope kleding en huisraad, begeleiden bij het oplossen van schulden, bieden maaltijden aan, steunen gezinnen bij Sinterklaas en kerst en zijn het verdeelpunt voor de voedselbank in Groenlo.

De 65 vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Groenlo doen dat nu vanuit de Oranjestraat. Volgend voorjaar willen ze het nieuwe Vincentiushuis aan de Ruurloseweg openen.

Voormalig garagebedrijf

Daar worden het veel meer vierkante meters: van 400 nu naar 2.400 straks, onder het dak van een voormalig garagebedrijf. Het pand biedt ruimte aan een grote winkel, maar heeft ook ruimtes voor activiteiten, een keuken, het ‘repair café’ en een ruime opslag. Op het buitenterrein kunnen auto’s en fietsen parkeren.

De groei van het Vincentiushuis markeert het toenemende belang van de inzet voor de ‘minderbedeelden’, zegt voorzitter Jan Pape. ,,Wat wij doen is aanvullend op wat de overheid doet. En dat wordt steeds meer. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op de mensen zelf, de verantwoordelijkheid komt meer bij de burger te liggen. Los het zelf op.”