Volledig scherm
Links de Mallumse Molen, rechts Het Muldershuis. © Peter Zandee

Verlichte avondwandeling bij Mallumse Molen

EIBERGEN - De Vrienden van de Mallumse Molen houden zaterdag 21 september voor het eerst een verlichte avondwandeling, in de directe omgeving van de molen. De route is 4 kilometer lang en wordt verlicht met ledlampjes. De start is tussen 19.30 en 20.30 uur bij de Mallumse Molen. 

In de route is ook de Kruidenhof te Mallum opgenomen, die deze avond een feeërieke aanblik heeft. Er zijn diverse nevenactiviteiten in en om de molen, zoals brood bakken en muziek door Fons Borckink bij  het nabijgelegen labyrinth. In het Muldershuis zorgt gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde voor de muzikale omlijsting.

Het evenement moet geld opbrengen om het onderhoud van de watermolen mee te helpen financieren. Want - anders dan volgens de stichting Vrienden van de Mallumse Molen  vaak wordt gedacht - is de watermolen geen gemeentelijk eigendom maar moet met ‘eigen’ geld in stand worden gehouden. Stichting Eibergse Molens is eigenaar, de ‘vrienden’ dragen bij. 

De route voert richting Shortgolf Berkelland/boerderij 't Vunderink. Onderweg passeren de wandelaars de Eibergse berkelzomp De Snippe op de Berkel. Bij de Joodse begraafplaats geeft lokaal oudheidvorser Bert Smeenk tekst en uitleg.