Volledig scherm
De Duitse baasjes hebben hun hond direct opgehaald. © Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Vermiste Duitse hond duikt in Meddo, 60 kilometer van huis

DOETINCHEM - Een vermiste hond uit het Duitse Gladbeck is opgedoken in de omgeving van Winterswijk, ruim 60 kilometer verderop.

Hond Ella liep begin juni weg van haar baasjes en werd enkele dagen geleden gesignaleerd in Harreveld, Lichtenvoorde en later in Winterswijk-Meddo. De dierenambulance kwam in actie toen zaterdag een hond was gevonden in Meddo.

De eigenaar van een paar stallen in Meddo had opgemerkt dat een doos met vogelvoer was aangevreten. Zaterdag zag hij een hond naast de schuur liggen. Hij benaderde haar rustig en wist de hond te vangen. Medewerkers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk wisten vast te stellen dat het inderdaad ging om de vermist Ella.

De Duitse eigenaren hebben hun hond direct opgehaald. ‘Toen Ella de stemmen hoorde van de baasjes én ze ze ook nog zag, zou de dierenambulance te klein worden, zo blij was ze. Een jank en blaf serenade!’, schrijft een medewerker van de dierenambulance op Facebook.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.