Volledig scherm
Lochem - Politie te water zoekt met sonar op het Twentekanaal thv de Mogenzompsweg naar het lichaam van een overboord geslagendekknechtEditie Lochem Foto Jan Houwers JH20171012 © Jan Houwers

Vermiste matroos op Twentekanaal is 39-jarige man uit Slowakije

LOCHEM/EEFDE - De matroos die woensdagmiddag vermist raakte op het Twentekanaal is een 39-jarige man uit Slowakije. Dat meldt de politie. De man is ondanks langdurige zoekacties nog altijd niet gevonden.

De politie is samen met Rijkswaterstaat en de brandweer sinds woensdag op zoek naar de Slowaak nadat de schipper van een van de binnenvaartschepen op het Twentekanaal meldde dat hij een van zijn bemanningsleden aan boord miste.

Van boord gevallen

Vermoedelijk is de matroos van boord gevallen tussen de sluizen van Lochem en Eefde. ,,Maar helemaal zeker weten we dat nog niet'', aldus een woordvoerster van de politie. ,,De zoektocht en nader onderzoek moeten dit uitwijzen.''

Omdat de man ondanks de zoekacties van woensdag en donderdag nog niet is gevonden, is de zoektocht vanmorgen hervat. ,,Dat gebeurt net als gisteren met sonarboten'', bevestigt de woordvoerster.