Volledig scherm
Trillen van damwand voor brughoofd voor tijdelijke brug langs N315 © Peter Zandee

Video | Begin bouw tijdelijke brug bij N315 bij Rietmolen ivm aanleg N18

RIETMOLEN - Wegenbouwer Noaber18 is maandag begonnen met het plaatsen van een hulpbrug langs de N315 bij Rietmolen.

De klus gaat volgens een inmiddels beproefd concept: naast de weg is een begin gemaakt voor een bypass. Aan weerszijden van dit nu nog onverharde tracé wordt een onderbouw aangebracht en worden verticale damwanden getrild. Verwacht wordt dat de landhoofden donderdag 1 december zover klaar zijn dat dan het brugdek erop gehesen kan worden.

Vrijdag kan het geheel dan worden afgemonteerd. Dat is langs het tracé van de nieuwe weg voor het eerst over de bestaande N18 gedaan ter hoogte van de Borckinkweg in de buurtschap Hupsel. Inmiddels zijn twee vergelijkbare tijdelijke hulpbruggen over bypasses gebouwd tussen Haaksbergen en Sint Isidorushoeve en tussen Haaksbergen en Beckum.

Naar verwachting plaatst Noaber18 maandag 5 december een kleinere hulpbrug bij de Hengelosestraat nabij die over de bypass. Deze gaat over het nieuwe fietspad heen. Eind volgende week maakt Noaber18 de aansluiting van de parallelweg die tevens een fietspad is langs de N347/ Goorsestraat tussen Haaksbergen en Sint Isidorushoeve. Ook fietsers moeten vanaf dat moment de korte omleiding volgen.

Na sinterklaas verwachten de wegenbouwers de terpen voor het eigenlijke N347-viaduct aan te leggen.

Hier een korte videoimpressie van het trilwerk van de damwandprofielen voor het brughoofd: