Volledig scherm
Scene uit verlichtingsroute Hupsel. © Peter Zandee

Video | Laatste verlichtingsroute Hupsel vanwege N18

HUPSEL - De nieuwe N18 dringt zich op in het landschap rond de gemeente Berkelland. Binnen een paar maanden splijt de weg de buurtschap Hupsel tussen Eibergen en Groenlo in een oostelijk en een westelijk gedeelte.

Vrijdagavond was dan ook de eerste avond van de allerlaatste editie van 'Hupsel in het licht'. 117 boerderijen en woningen worden nog één keer verlicht. Ze liggen langs een uitgezette route van ongeveer 30 kilometer lengte.

Een enkele woning houdt het duister. Anderen hebben slechts schijnwerpers op het huis gericht. Er zijn echter ook bewoners die zich theatraal uitleven om 'kiekers' te vermaken, of op andere creatieve manieren iets in het licht zetten.

Uitschieters zijn een verongelukte drankrijder, een uitvaartdienstverlener met een afgeschermde kist in het licht, en natuurlijk... een verlichte 'M' met vervolgens een snelle snelweg-hap, om het (h)eerlijke van zuivel te combineren met wat de buurt én toekomstige weggebruikers wacht rond de N18.

Ook zaterdagavond van 20.00 tot 23.00 uur is de verlichte route te rijden, vanaf Manege Nijhuis/LMB van Lochem aan de Groenloseweg 35.

Deelnemers kunnen voor 2 euro een boekje kopen waarin de woningen én hun bewoners worden... uitgelicht.

Hier een visuele impressie in de vorm van een diashow:

Volledig scherm
Verlichtingsroute Hupsel © Peter Zandee