Volledig scherm
Leerlingen aan het werk. © Foto Frans Nikkels

Video | Leerlingen richten land art-object in op oever Berkel bij Eibergen

EIBERGEN - IKC Juliana-leerlingen zijn dinsdag en woensdag druk met het inrichten van het landart-kunstwerk dat ze in het kader van het project Tussen de Coulissen maken. Het is een project van kunstenaar Mirjan Koldeweij en de school.

Aan de noordkant van de Berkel wordt het steeds kaler. Want behalve de maïs is ten noorden van de Stokkersbrug nu ook het hout van het land, voor de aanstormende N18. En de dieren? Als het aan de leerlingen van IKC Juliana ligt, moeten die de rivier maar oversteken. Op het natuurterrein aan de zuidkant dat door stichting Marke Mallem wordt beheerd, werken ze aan een kunstwerk dat tegelijk toevluchtsoord voor dieren moet worden.

Het object langs de Berkel is de Eibergse editie van het project Tussen de Coulissen. Het kunstwerk zelf oogt al bijzonder. Helemaal onderin blijft ruimte voor kruipende dieren, waarbij de ontwerpers speciaal aan egels hebben gedacht.

Los van alle ecologische aspecten vinden de makers en ontwerpers het als landschapskunst in elk geval een geslaagd object.

Het project moet behalve aandacht voor natuur en landschap op school ook het toerisme stimuleren. Het idee is dat de kunst in het landschap het gebied aantrekkelijker maakt om te wandelen en fietsen.

Hier een korte videoimpressie: