Volledig scherm
Eerste bruglegger ligt op zijn plaats. © Peter Zandee

Video | Nachtelijke bruggenbouw over N18 bij Eibergen

EIBERGEN - Het is de eerste van een aantal tijdelijke bruggen in het kader van de aanleg van de N18: een bouwbrug over de oude N18 in de buurtschap Hupsel tussen Eibergen en Groenlo. In de nacht van woensdag op donderdag werd het brugdek gelegd.

De hellingen om de brug over te kunnen rijden worden de komende maanden aangelegd. De brug voor bouwverkeer ter hoogte van de Borckinkweg maakt transport van bouwmaterialen mogelijk van het ene stuk naar het andere stuk van de nieuwe N18. Er komen ook in/uitritten van de bouwweg bij het Marhulzenpad bij Groenlo en nabij de Grolsch-bierbrouwerij bij Enschede.

Andere tijdelijke bruggen worden de komende tijd aangelegd over 5 andere N-wegen die de nieuwe N18 kruist (N822 Eibergen-Borculo; N823 Eibergen-Neede, N315 Haaksbergen-Neede, N347 Haaksbergen-Goor en N739 Haaksbergen-Hengelo).

De sloop van de tijdelijke brug zal in 2018 leiden tot afsluiting van de huidige Twenteroute als doorgaande weg tussen Eibergen en Groenlo. Zodra de nieuwe autoweg in gebruik wordt genomen, wordt tussen Eibergen en Groenlo de oude N18 aan beide kanten van de nieuwe weg afgesneden.

Het leggen van de 3 brugleggers begon woensdagavond met een uur vertraging: door geconstateerde haarscheurtjes in een brug in de A27 en het daardoor sluiten van deze brug voor transporten zwaarder dan 60 ton, moest met de brugdelen voor Eibergen worden omgereden. Per stuk wegen de 3 delen van elk 30 x 2,5 meter 30 ton. Terwijl de kraan werd geïnstalleerd om de brugleggers op hun plek te tillen, moest nog ruim baan worden gemaakt voor een ambulance die via het fietspad langs de N18 voor een noodrit passeerde.

Hier een videoimpressie: