Volledig scherm
Politieagenten speuren met een warmtebeeldcamera naar de gevluchte overvaller © Peter Zandee

Video | Politie jaagt op overvaller Kruidvat Eibergen

EIBERGEN - Met een speurhond en warmtebeeldcamera heeft de politie vrijdagavond jacht gemaakt op de overvaller van het Kruidvat-filiaal in Eibergen. Die maakte op koopavond ruim een kwartier voor sluitingstijd geld uit de kassa buit.

De overvaller maakte gebruik van een vuurwapen, echt of nep. Geschoten is niet bij de overval. De man met een geschatte lengte van 1,80 meter, gekleed in het zwart met capuchon, is met zijn buit - de kassalade - in een plastic tas gevlucht in de richting van De Maat.

De politie was op het moment van de overval op circa een halve kilometer afstand bezig met een alcohol- en verlichtingscontrole. Die controle is onmiddellijk opgegeven om de overvaller achterna te gaan. Binnen enkele minuten waren meerdere politieauto's en minstens een motoragent ter plaatse. Omdat de dader daardoor mogelijk is gehinderd bij zijn vlucht, is aansluitend met veel politiemensen gezocht in De Maat en de omgeving van de Berkel, richting de buurtschap Leugemors en ook richting Mallem. Behalve met een speurhond is ook gezocht met een warmtebeeldcamera. Onder meer ook de achter bouwhekken afgesloten voormalige Gemavo-fabriek die momenteel wordt omgebouwd tot hotel, is als mogelijke schuilplaats van de overvaller gecontroleerd. Voor zover bekend is de overvaller nog voortvluchtig.

Hier een videoimpressie van de jacht op de overvaller: