Volledig scherm
Neede-vlag in molenwieken © Peter Zandee

Video | Psychologische massage vooraf aan derby Lochuizen-Neede

NEEDE / LOCHUIZEN - De voor zondagmiddag geprogrammeerde derby VV Lochuizen-Sportclub Neede werpt zijn schaduw vooruit in de vorm van psychologische massage voor de tegenstanders...

Lochuizen heeft de grenzen opgerekt tot en met de rotonde op de N315, door met roodwit lint het verkeersplein 'aan te kleden'. Omgekeerd hebben Neede-fans zaterdagmiddag teruggeslagen door Needse vlaggen en dundoeken met het Sc Neede-logo in de wieken van de Hollandsche Molen net binnen de grenzen van Lochuizen te hangen. Molenaar Bertus Pasman heeft welwillend aan de vlaggenactie meegewerkt, zonder dat van Lochuizen-kant pogingen tot tegenreclame worden gedaan.

Bij Lochuizen zijn ze ondertussen veel te druk met het verwijderen van enorme spandoeken van Needse fans: deze zijn op thuisbasis Nieuw Olthaar in de voorgaande avond of nacht daar opgehangen waar de thuisploeg een eigen spandoek wilde ophangen. Doordat de Needenaren op flinke hoogte het eigen spandoek met hangsloten hebben ' beveiligd ', levert het verhangen van de textielen gevaartes veel extra werk op.

Het veelbesproken duel tussen Neede en Lochuizen begint zondagmiddag om 14.00 uur.

Hier een videoimpressie van de psychologische massages vooraf:

Volledig scherm
De door Lochuizen versierde Needse rotonde © Peter Zandee