Volledig scherm

Video | Vogelhotel langs de Berkel bij Eibergen

EIBERGEN - Leerlingen van IKC Juliana in Eibergen hebben vrijdagmiddag langs de Berkel hun Vogelhotel geopend. Of beter: gedoopt. Met vers geschept Berkelwater.

De naam Vogelhotel was met zorg geheim gehouden, dan wel zijn velen onder druk gezet het woord niet te gebruiken. Maar toen net voordat de bus arriveerde een groep Canadese ganzen bijna in de 'caravan' landde, was het eigenlijk wel duidelijk. Geen wonder, eigenlijk, want behalve een 'like-duimpje' is ook een gefiguurzaagde gans prominent op het kunstwerk bevestigd.

Tim Kemink
Kunstenaar Mirjan Koldeweij heeft het project in het kader van het Erfgoedpact Achterhoek op de Eibergse school uitgevoerd. Bijgestaan door Kevin Bennink als creatieveling in hout. Maar in het gezelschap van wethouder Joke Pot en voorzitter Tonni Wormgoor van stichting Marke Mallem werd ook leerling Tim Kemink naar voren geroepen: heeft zich op school ontpopt als creatieve diplomaat en de verschillende elementen in één vorm gecombineerd.

N18
Opvallend aan de uitvoering van het kunstwerk zijn de bont beschilderde nestkast-frontjes in een baan rondom het object. Of veel vogels zich er achter aan woonruimte zullen wagen, is niet zeker: het is een beetje een Hilton met veel kamers. Wel aanslaan zal het Vogelhotel bij autopassagiers op de N18 die aan de andere kant van de Stokkersbrug wordt aangelegd. Hebben behalve trekvogels ook andere passanten wat te kijken, onderweg.

Bekijk hier een visuele impressie van de 'doop' van het Vogelhotel. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier om de video te zien.

Volledig scherm
Leerlingen zoeken meteen op wat ze zelf ook al weer hebben gemaakt voor het Vogelhotel. © Annina Romita