Volledig scherm
© Thinkstock

Vidi uit Borculo vraagt faillissement aan

BORCULO - Expertisebureau Vidi heeft bij de rechtbank in Den Haag faillissement aangevraagd. Het bedrijf telt zo’n 30 medewerkers. Aanleiding voor de aanvraag deze week zijn het verlies van een grote opdrachtgever, druk op de tarieven en hoge kosten.

Vidi, gevestigd aan de Spoorstraat 2-4 in Borculo, werd in 1996 opgericht. Het bedrijf telde in betere tijden 65 medewerkers, ofwel 50 fte’s. Vanwege de groei verhuisde Vidi vier jaar geleden nog van De Mors in Eibergen naar een groter onderkomen in Borculo. Directeur/eigenaar Wim de Hoog liet toen weten: „We worden steeds vaker ingeschakeld voor zowel expertisewerkzaamheden, met name voor brand- , reis- en aansprakelijkheidschades, als voor fraude- en toedrachtonderzoeken.”

Inkrimping personeel
Daarna ging het echter snel slechter, meldt het digitale platform Risk & Business. Inkrimping van het personeelsbestand en gesprekken met een investeerder haalden niets uit. De Hoog: „Uiteindelijk restte er na twintig jaar niets anders dan een faillissement aan te vragen.”