Volledig scherm
© pixabay

Vleugelfonds Ruurlo draagt vleugel over aan Dorpskerk

RUURLO - Het Vleugelfonds Ruurlo heeft zijn doel bereikt. De vleugel is gekocht en kan in de Dorpskerk blijven staan in de verwachting dat velen er gebruik van zullen maken. 

Op zondagmiddag 24 februari vindt de officiële overdracht plaats van de vleugel aan het College van Kerkrentmeesters, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Dorpskerk binnen de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Voor Jan Schippers, coördinator van het Vleugelfonds, is dat een heuglijk moment. ,,Je kunt die overdracht natuurlijk als een formaliteit zien, maar wij maken er een feestje van. Tijdens de Dorpskerk Openingsweken hebben velen van de vleugel gebruik gemaakt. Wij hebben die mensen uitgenodigd om met ons het overdrachtsfeestje te vieren en daaraan een muzikale bijdrage te leveren.’’

Mini-concertjes

Daar is enthousiast op gereageerd, zegt Schippers. ,,Het wordt dus een zondagmiddag met veel mooie pianomuziek. Een serie mini-concertjes door musici die allemaal uit Ruurlo komen. Pianiste Irene Venderbosch speelt enkele stukken solo, maar ook werk samen met celliste Lisette Elders. Gerard Wesselink, de organist van de Dorpskerk, laat horen dat ook de vleugel bij hem in goede handen is. Desiree Langelaar en Froukje van Eerde laten de bezoekers genieten van de combinatie van dwarsfluit en vleugel.”

Donaties

Het bedrag van 15.000 euro voor de aankoop van de vleugel kwam bijeen dankzij enkele grote donaties én heel veel kleinere giften. De organisatoren hopen dat iedereen die geholpen heeft om de aanschaf mogelijk te maken, het feestje komt meevieren. Een speciaal Comité van aanbeveling - bestaande uit Baron J.D.C. van Heeckeren van Kell, oud-burgemeester van Berkelland Hein Bloemen en voorzitter van de Oranjevereniging Ruurlo Ineke Nijen Es - schaarde zich achter het initiatief van het fonds.

Prachtige vleugel

Schippers: ,,Veel mensen vinden het belangrijk dat ons dorp werd verrijkt met zo’n prachtige vleugel in de Dorpskerk. We realiseren ons heel goed, dat we die vleugel in hoge mate te danken hebben aan de bevolking van Ruurlo. Het is de bedoeling dat er veel vaker door Ruurloërs van de Dorpskerk gebruik wordt gemaakt. De vleugel is ván hen en vóór hen. Natuurlijk is die feestelijke middag niet alleen bedoeld voor het grote aantal donateurs van het Vleugelfonds.’’ Iedereen is welkom op zondag 24 februari om 15.00 uur in de Dorpskerk. De toegang is gratis.