Volledig scherm
TT-2019-011446 - RIETMOLEN - Muziekvereniging Amicitia Rietmolen geeft een openluchtconcert op het kerkplein. EDITIE: ACHTERHOEK FOTO: Lars Smook LS20190615 © Lars Smook

Vol Kerkplein voor Muziekvereniging Amicitia in Rietmolen

RIETMOLEN - Vlaggetjes in alle kleuren van de regenboog zijn over het Kerkplein in Rietmolen gespannen.  Muziekvereniging Amicitia Rietmolen geeft een openluchtconcert op het kerkplein, voor iedereen die maar wil komen. Het plein is met 250 man goed gevuld. 

Opklapbare zwarte plastic stoelen worden 's middags keurig in rijen neergezet. Even lijken dreigende luchten zaterdagavond roet in het eten te gooien, maar het blijft droog. „Gelukkig wel”, stelt voorzitter Hugo Blankvoort. „Instrumenten kunnen niet zo goed tegen regen.”  De malletband, de harmonie en het jeugdorkest spelen moderne muziek. 

„Een hele mooie avond, fijn dat het zo vol was. Dat is typisch Rietmolen, die komen overal op af. Ik kom zelf uit Eibergen, als we dit daar zouden organiseren ben je al blij als er vijftig man komt.” Vijf jaar geleden begon Muziekvereniging Amicitia met een koningsconcert op het Kerkplein. Sindsdien traden ze ieder jaar op tijdens tour de boer. Dit jaar zijn ze vanwege het 70-jarig bestaan terug op het Kerkplein. Hoewel het concert gratis toegankelijk was, heeft het volgens Blankvoort toch een ‘mooi centje’ opgeleverd aan vrije giften.