Volledig scherm
Gitarist Roberto Caggiano van Volbeat in actie in Ziggo Dome in Amsterdam. De Deense rockband is de hoofdact op de vrijdag van de Zwarte Cross. © Paul Bergen

Volbeat is de hoofdact op vrijdag bij de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Deense rockband Volbeat is de hoofdact op de vrijdag van de Zwarte Cross. Dat heeft de festivalorganisatie donderdag bekendgemaakt.

De organisatie noemt Volbeat 'een megavette rockband die voor de volle 200 procent past bij de Zwarte Cross!'. Het festival hoopt met de bekendmaking van deze naam voor het eerst ook de vrijdag voor aanvang het evenement uit te verkopen. Meer van de helft van de vrijdagkaarten is al weg, meldt de Zwarte Cross.

De tekst gaat hieronder verder

Het zijn de enige tickets die nog te koop zijn voor het vierdaagse festival, dat eind vorig jaar pijlsnel alle kaarten voor de camping, zaterdag én zondag verkocht. Inmiddels worden elke drie weken nieuwe namen bekendgemaakt van artiesten die komen optreden. Enkele in het oog springende namen zijn Frequencerz, Triggerfinger en Pé Daalemmer & Rooie Rinus.

De Zwarte Cross 2018 is van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. De afgelopen twee jaar was het festival uitverkocht, met 220.000 bezoekers over vier dagen.