Vlnr Niels Voortman, Wim Hondelink, Hennie Leunk en Ronald Reurink bij de ondertekening van de akte
Volledig scherm
Vlnr Niels Voortman, Wim Hondelink, Hennie Leunk en Ronald Reurink bij de ondertekening van de akte © Frans Nikkels

Volleyballen bij voetbalclub EGVV in Gelselaar en omgekeerd

GELSELAAR / BORCULO - De KNVB heeft niet gewaarschuwd voor hands. Noch de Nevobo voor te veel voetvolley. EGVV in Gelselaar krijgt van alle kanten steun voor een bredere basis. Dat is eigenlijk al zo sinds de club ook aan jeu de boules begon.

En dus was de historische stap naar de notaris vrijdag eigenlijk meer een formaliteit. De afkorting EGVV blijft staan voor Eerste Gelselaarse Voetbal Vereniging. Maar wie voortaal over voetbal- en volleybalvereniging praat, heeft ook gelijk. De volleyballers van de club zullen de competitie als DIO afmaken. Maar waarschijnlijk zullen ze zich voor het volgende seizoen als EGVV-DIO melden.

Kandidaat-notaris Wendy Bekkink van notariskantoor Kraayenhof wikkelde vrijdag de akte af waarmee EGVV per saldo een omnivereniging wordt, ook al noemt de club zich niet zo. Namens EGVV tekenden Wim Hondelink, Niels Voortman en Ronald Reurink de stukken, in aanwezigheid van DIO-vertegenwoordiger Hennie Leunk. De club groeit daarmee in een klap van circa 160 naar 210 leden. Het verschil zit 'm vooral in volleyballers, jonge gymnastjes en zumba-beoefenaars die voortaan ook onder EGVV vallen.

"We hebben met de gemeente een overeenkomst gesloten om voor vier jaar te proberen sporthal De Benneker te exploiteren", zegt EGVV-voorzitter Wim Hondelink. "Feesten mogen er niet in worden gegeven, wel kunnen verenigingen er gebruik van maken. Gaat het goed, dan praten we verder over privatisering. Eigenlijk is het hele verhaal met de privatisering van onze twee velden begonnen.Moraal van het verhaal is gewoon dat we willen proberen om de gemeenschap van Gelselaar actief te houden door zoveel mogelijk aan te bieden. DIO kaartte een kleine twee jaar geleden aan dat de club moeilijk aan bestuursleden kon komen. Ondersteund door de sportfederatie hebben we sindsdien gepraat over samengaan."