Volledig scherm
PREMIUM
De vriendengroep van Boet Hillen met de crossbrommer van Boet waarmee ze over de baan van de Zwarte Cross hebben gereden ter ere van hun overleden vriend. © Jan Ruland van den Brink

Vriendengroep uit Vragender verslagen na overlijden van Boet: ‘Feestgevoel was meteen weg’

Het overlijden van Boet Hillen (18) uit Vragender op de camping van de Zwarte Cross is een immense klap voor zijn vriendengroep uit Vragender. ,,We zijn een hele hechte club, we kennen elkaar al vanaf de basisschool. Dat Boet er ineens niet meer bij is een groot gemis”, zegt Thomas Lageschaar, één van zijn beste vrienden.

De 18-jarige Thomas uit Vragender vertelt het verhaal namens de vriendengroep die donderdag hun tenten opzetten op de camping. De vijftien vrienden maakten zich op voor vier dagen feest en een weekend vol muziek, crossen en schik maken.

Tot die verschrikkelijke fatale vrijdagmiddag, toen Boet overleed op de camping. ,,De Zwarte Cross was meteen voorbij voor ons. Het feestgevoel was meteen weg. We gaan niet meer vieren als zo’n essentieel lid van onze vriendengroep ineens uit het leven wordt getrokken”, zegt Thomas zondagmiddag.