Volledig scherm
Een 54-jarige vrouw uit Lichtenvoorde is vrijdagavond gewond geraakt door een val van de steiger tijdens de bouw van een corsowagen. © Theo Kock

Vrouw (54) valt van steiger bij bouw corsowagen Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Een 54-jarige vrouw uit Lichtenvoorde is vrijdagavond gewond geraakt door een val van de steiger tijdens de bouw van een corsowagen. De vrouw viel van ongeveer twee meter hoogte naar beneden en is na de val naar het ziekenhuis gebracht.

Quote

Dit maakt ons allemaal weer extra scherp op het goed naleven van alle veilig­heids­re­gels.

Herman ter Haar, Bloemencorso Lichtenvoorde

Daar verblijft zij zaterdag nog, laat voorzitter Herman ter Haar van stichting Bloemencorso Lichtenvoorde weten. ,,Het gaat naar omstandigheden goed met haar. Haar exacte verwondingen weet ik niet, ik ben geen medicus, maar in ieder geval is er geen sprake van blijvende schade”, zegt hij.

Het ging vrijdagavond mis bij de bouw van de wagen voor corsogroep Harbers-Paul. De vrouw had een stoel op de steiger gezet en was daar op gaat zitten, maar één van de poten verschoof waardoor zij van de steiger viel. De andere bouwers schrokken zich rot, zegt Ter Haar. ,,Maar de vrouw riep meteen: ‘Denk erom dat alles gewoon moet doorgaan!’. Vervolgens is ze naar het ziekenhuis gebracht.”

‘Ongeval is niet uit te sluiten’

 Volgens de voorzitter van het corso, waarvoor zondag weer duizenden toeschouwers naar Lichtenvoorde komen, kan een ongeval bij het bouwen altijd gebeuren. ,,Natuurlijk worden we er niet blij van, maar het is niet uit te sluiten. Dit maakt ons allemaal weer extra scherp op het goed naleven van alle veiligheidsregels”, zegt Ter Haar, zonder dat hij ook maar iemand iets kwalijk neemt.

,,We zijn allemaal heel erg geschrokken, maar gelukkig valt het letsel relatief gezien mee”, zegt Ter Haar, die verwacht dat de vrouw er zondag gewoon bij is als het corso van start gaat om 14.00 uur.

De uitslag van het 90ste Bloemencorso Lichtenvoorde wordt maandagmorgen bekendgemaakt.