Volledig scherm
Editie Achterhoek; wethouder Anjo Bosman met variant op de PMD-bak zoals die dit najaar bij bijna alle Berkellandse huishoudens zal worden bezorgd. De uitvoering met het extra klepje in het bovendeksel is voor verenigingen die meedoen om verpakkingsafval gescheiden van de rest van het afval in te zamelen. © Peter Zandee

VVD Poll: Berkellanders verdeeld over invoering PMD-container

EIBERGEN - Niet alleen de gemeenteraad, ook de inwoners van Berkelland zijn verdeeld over de invoering van de pmd-container. 

Dat blijkt uit een poll op Facebook van VVD-raadslid Kevin Hauser. Liefst 54 procent van de deelnemers pleit voor behoud van de huidige inzameling met plastic zakken. Een minderheid van 46 procent is voor invoering van een container.  In totaal werden zo'n 1100 stemmen uitgebracht.  De poll is dertig keer gedeeld en er kwamen 164 reacties op. 

Dat de gemeente nog maar één keer per vier weken het pmd en restafval op wil halen, vinden veel Berkellanders te weinig. Wethouder Anjo Bosman wil zoals gemeld dit najaar nog de inwoners van Berkelland voorzien van een pmd-container. De gemeenteraad neemt volgende week een beslissing.