Volledig scherm
Het centrum van Winterswijk. © Theo Kock Persfotografie

Winkeliersvereniging Winterswijk moet op zoek naar nieuwe voorzitter

WINTERSWIJK  - Winkeliersvereniging ABH City in Winterswijk moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Matthijs Scheuten heeft zijn functie neergelegd.

Volledig scherm
Matthijs Scheuten © Jan Ruland van den Brink

Matthijs Scheuten, bedrijfsleider van de Hema, was nog geen jaar voorzitter. Waarom hij de functie heeft neergelegd is niet duidelijk. Feit is wel dat het voorzitterschap van ABH City een erg tijdrovende klus is, zegt woordvoerder Peter ten Hagen. ,,We gaan nu op zoek naar een nieuwe kandidaat, binnen of buiten het huidige bestuur.”  

ABH City, dat bestaat uit 220 leden, gaat een profiel maken met eisen waaraan de nieuwe voorzitter moet voldoen. ,,Er zijn op dit moment een heleboel vraagstukken die spelen", aldus Ten Hagen. ,,Bovendien werken we met de gemeente aan een centrumvisie. Dat is allemaal erg tijdrovend.”

De vraag is of een drukke ondernemer met een eigen zaak dat voorzitterschap erbij kan doen. ,,Misschien moeten we wel iemand van buiten zoeken. Iemand die onafhankelijk is,” oppert Ten Hagen

Algemene belangen

Voor een voorzitter is het lastig om enerzijds de eigen belangen te behartigen en anderzijds de algemene belangen. Zo is Matthijs Scheuten als ondernemer voorstander van de extra koopzondagen in de zomer. Maar als voorzitter moest hij het standpunt van de meerderheid van de ABH City-leden verdedigen, die tegen de extra koopzondagen heeft gestemd. Scheuten blijft wel bestuurslid van ABH City.

Peter ten Hagen, die nu tijdelijk het woord voert en de contacten met de gemeente onderhoudt, heeft zelf geen ambities om voorzitter te worden. 

Over de nieuwe centrumvisie zou donderdagavond een politieke forumavond worden gehouden, maar die is door het aftreden van wethouder Wim Aalderink uitgesteld.