Volledig scherm
FC Winterswijk 3 viert feest na de bekendmaking van het winnen van de 'Wedstrijd van je Leven'. In de rode shirt Ricky van den Bergh (links) en Marcel Meeuwis van tegenstander FC De Rebellen. © De Angels

Winterswijkse ‘Angels’ met unieke voetbalwedstrijd tegen FC De Rebellen live op tv

WINTERSWIJK - Het derde zaterdagelftal van FC Winterswijk heeft een unieke voetbalwedstrijd gewonnen. De Achterhoekse amateurs die zichzelf The Angels noemen voetballen zaterdag 1 juni tegen FC De Rebellen, een team onder leiding van John de Wolf en bestaande uit ex-profvoetballers als Paul Bosvelt, Andy van der Meijde, Ricky van den Bergh en Marcel Meeuwis.

De twee laatstgenoemden kwamen zondagmiddag naar Winterswijk om de Achterhoekse voetballers te vertellen dat zij de zogeheten ‘Wedstrijd van je Leven’ hebben gewonnen. De wedstrijd wordt zaterdag 1 juni live uitgezonden op FOX Sports, met Koert Westermann als commentator, interviews door Hans Kraay Jr. en een analyse van Ronald de Boer.

FC Winterswijk 3 had forse concurrentie van een paar andere amateurteams die de steun hadden vergaard van onder meer Feyenoord-ster Robin van Persie en dartkampioen Michael van Gerwen (R.K.S.V. Boxtel 9) of Ajacied Frenkie de Jong (AVV Zeeburgia 8). Desondanks wonnen de Achterhoekers, volgens FOX Sports ‘dankzij de vele stemmen en een stortvloed aan creatieve video’s op het eigen Instagram-account’.

Martijn Meerdink in selectie

De wedstrijd wordt zaterdag 1 juni gespeeld op Sportpark Jaspers in Winterswijk. Winterswijker Martijn Meerdink is één van de ex-profs in de selectie van FC De Rebellen, die verder bestaat uit Andy van der Meijde, Ricky van den Bergh, Glenn Helder, Marcel Meeuwis, Ruben Schaken, Andwelé Slory, Dennis Gentenaar, Paul Bosvelt, Sjaak Polak, René van Dieren, Pascal Bosschaart, Edwin Grünholz en Gertjan Verbeek.

Scheidsrechter die dag is Bas Nijhuis. De exacte aanvangstijd van de wedstrijd wordt nog bekendgemaakt.

Volledig scherm
Marcel Meeuwis (links) en Glenn Helder van FC De Rebellen. © PR