Volledig scherm
Meike met de pup. © Eigen foto

Winterswijkse redt mishandelde pup in Sri Lanka

WINTERSWIJK - Meike Prollius uit Winterswijk heeft tijdens haar vakantie in Sri Lanka een jonge hond gered. Nadat ze zag dat de pup met een metalen staaf werd geslagen, legde ze contact met een dierenorganisatie, die het beestje vervolgens meenam naar haar opvang.

Prollius deed verslag van haar ervaringen op Facebook. Zij en haar vriend zagen een man die met een metalen staaf een pup sloeg. Prollius probeerde de man te laten stoppen, totdat ze besefte dat ze zelf in gevaar was. Zij en haar vriend konden niet anders dan de pup achterlaten.

Pup Meike

Later besloot Prollius alsnog samen met Animal SOS Sri Lanka naar de 'plek des onheils' te gaan. Ter plekke besloot de dierenorganisatie tot opluchting van Prollius de pup mee te nemen. Als dank voor haar attente melding, werd de pup vernoemd naar de Winterswijkse. Meike maakt het goed.  

Volledig scherm
De geredde hond. © Meike Prollius/Facebook
  1. Waterboarding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak
    PREMIUM

    Waterboar­ding? Ook hierdoor raakten 3 docenten in Twente in opspraak

    ALMELO - De scheidslijn tussen wat je als leerkracht wel en niet kunt maken, is flinterdun. Een docent in Almelo raakte deze week in opspraak doordat hij het effect van martelmethode waterboarding demonstreerde in de klas. De rechter draaide deze week de straf die hij kreeg terug, maar de leraar is wel getekend door de hele situatie. Wij zetten drie andere controversiële zaken uit deze regio op een rij, met driemaal een hoofdrol voor de docent.