Volledig scherm
Jolanda Kuipers van D66 aan de slag met het CDA. © Alice Plekkenpol

Zeven partijen Berkelland plakken posters

BORCULO - De zeven partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland, meldden zich vrijdagavond  met elk twee vertegenwoordigers bij de gemeentewerf in Borculo. Daar moesten zij aan de slag met het beplakken van verkiezingsborden.

Volgorde bekend

Voor het eerst werd dat gezamenlijk gedaan. De klus verliep in goede harmonie, temeer omdat de lijstverdeling kort van tevoren al was bepaald: CDA, D66, Gemeentebelangen, VVD, PvdA, GroenLinks en OBL. Enkele ervaren aanwezigen gingen voortvarend te werk. Zo pakte Jolanda Kuipers van D66 direct de kwast en hielp ze zelfs het CDA met het netjes bevestigen van hun pamflet.

Geen UwStem

Grote afwezige was Jan van Doorn, die enkele weken geleden bekendmaakte aan de verkiezingen te zullen deelnemen met zijn partij UwStem, voorheen Lijst 8. ,,In zo korte tijd meldden zich helaas niet genoeg kandidaten. Bovendien was de regionale spreiding niet naar wens", verklaarde hij desgevraagd het afhaken. 

De 23 borden die vrijdag zijn beplakt worden de komende tijd op verschillende plekken verspreid door heel Berkelland neergezet.