Volledig scherm
Ziekenhuisbestuurders Bert kleinlugtenbeld (links) van het SKB en Chrit van Ewijk (rechts) van het Slingeland Ziekenhuis. © DG

Ziekenhuizen SKB en Slingeland gaan fuseren

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Het Slingeland Ziekenhuis (SZ) in Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk gaan een bestuurlijke fusie aan. Beide ziekenhuizen blijven zelfstandig bestaan.

De Raden van Toezicht hebben groen licht gegeven voor de voorgenomen fusie die bestuurders Chrit van Ewijk (SZ) en Bert Kleinlugtenbeld (SKB) de afgelopen maanden hebben voorbereid. Samen worden ze straks verantwoordelijk voor beide locaties.

"Het continueren van de zorg in de Achterhoek op het hoogst denkbare niveau, dat is onze missie", verwoordt Kleinlugtenbeld het doel van de fusie.

Patiënten
Voor patiënten in de Achterhoek verandert er weinig. Ook in de toekomst kunnen ze op beide locaties terecht. De bestuurders verwachten dat de ziekenhuizen de ontwikkelingen in de zorg beter kunnen volgen met een grotere organisatie.

Doelmatiger werken
Ook wordt het makkelijker om aan bepaalde volume-eisen te voldoen die zorgverzekeraars stellen aan het mogen uitvoeren van bepaalde complexe behandelingen. Daarnaast verwachten ze doelmatiger te kunnen werken als bepaalde overkoepelende functies (personeelsbeleid, financiën, communicatie) worden samengevoegd.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet de voorgenomen fusie nog goedkeuren.