Volledig scherm
© Politie

Zoektocht naar meer dode hondjes in visvijer Aalten

AALTEN - Personeel van de dierenambulance heeft maandagmiddag een tweede keer in een vijver aan de Moerveldweg in Aalten naar dode jonge honden gezocht. Zondagmiddag zijn er twee dode hondjes gevonden, het vermoeden bestaat dat er nog meer zijn achtergelaten.

De pups zijn zondagmiddag gevonden door wandelaars. Die waarschuwden de politie, waarna de Dierenambulance de puppy’s uit het water haalde.

Rottweiler
Een medewerker van de Dierenambulance ging maandagmiddag opnieuw naar de vijver, maar heeft niet nog meer dode hondjes gevonden. „Ik denk dat het om een kruising van een Rottweiler gaat, de hondjes hebben vrij grove poten. Waarschijnlijk zouden er meer jongen kunnen zijn, misschien vier of vijf, maar die hebben we niet kunnen vinden.”

Doodsoorzaak
Het gaat volgens hem om voldragen jongen, enkele dagen oud, die na de geboorte bij de moeder zijn weggehaald. Het is niet bekend hoe lang de puppy’s in het water hebben gelegen. De vijver ligt aan de Moerveldweg, aan de rand van het Aaltense industrieterrein Het Broek. Het is de politie niet duidelijk of de dieren dood in het water zijn gegooid of daar zijn verdronken. Er is een dierenarts ingeschakeld om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.