Volledig scherm
Voetbal bij de start van de Zomertoer Berkelland. © Peter Zandee

Zomertoer Berkelland: vervelen hoeft niet!

EIBERGEN - Je zou het er nog knap druk mee krijgen: het volgen van alle activiteiten in het kader van Zomertoer Berkelland. Tal van organisaties werken samen om zeven weken lang dagelijks in praktisch elke kern in Berkelland leuke doe-dingen aan te bieden. 

Het programma is een samenwerking van onder anderen Voormekaar, Jimmy's Berkelland, BeweegWijs, Sport Federatie Berkelland, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Muziek- en Kunstwijs, Scouting Cycloongroep en de  gemeente Berkelland.

Vooral voor kinderen natuurlijk, maar ook wie ouder is kan aan veel meedoen. En ook wie een beperking heeft, kan aanhaken óf zelfs meedoen aan aanbod op maat. 

Maandagmiddag werd op De Maat in Eibergen feestelijk afgetrapt. De tweede editie van het programma begint daarmee onder iets gematigder temperaturen dan het subtropische debuut van 2018. Voor een  overzicht: Facebook Zomertoer Berkelland

  1. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
    PREMIUM

    Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

    BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.