Volledig scherm
Agenten schuin tegenover de woning aan de Julianalaan in Hengelo waar het familiedrama plaatsvond. © Jan Ruland van den Brink

Zoon gebruikte hamer en zaag om ouders in Gelderse Hengelo om het leven te brengen

UPDATEHENGELO/ ARNHEM - Ab en Geke Meenink zijn maandagmorgen 21 oktober op gruwelijke wijze om het leven gebracht in hun woning in Hengelo. Dat werd dinsdagmorgen duidelijk in Arnhem tijdens een eerste zitting over het drama in het Achterhoekse dorp.

De 27-jarige zoon, die ervan wordt verdacht zijn beide ouders om het leven te hebben gebracht, was bij de zitting aanwezig. Hij zou bij zijn daad een hamer en een zaag hebben gebruikt. De zoon gaf tijdens de zitting aan dat hij op dat moment niet toerekeningsvatbaar was. ,,Dat weet ik.”

Er komt een onderzoek in het Pieter Baan Centrum naar de psychische toestand van de verdachte. Zijn advocaat geeft aan dat dat onderzoek belangrijk is voor het vervolg van de zaak.

Spoedeisende hulp

De zoon meldt zich de betreffende maandagochtend rond 6.00 uur op de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daarvoor heeft hij al tevergeefs een treinspoor gezocht, omdat hij het leven niet meer ziet zitten.

In het ziekenhuis lijkt hij in een soort shock. Hij zit onder het bloed, omdat hij zich heeft verwond met een steekwapen. Tegen de politie zegt hij in het ziekenhuis: ,,Jullie wisten dit. Jullie konden dit zien aankomen.”

De verdachte wordt aan zijn wond behandeld in het Slingeland en aangehouden.

Levenloos

Zijn ouders worden op de bovenverdieping van hun woning aan de Julianalaan in Hengelo, zo’n 10 kilometer verderop, levenloos aangetroffen door de politie. De benedenverdieping is besmeurd met bloed.

De zoon had depressieve klachten. Er zouden meerdere pogingen zijn ondernomen om hem op te nemen. Volgens mensen uit de omgeving van het gezin zou Ab zijn vrouw liever niet alleen laten bij zijn zoon.

Pro forma

Het familiedrama werd in een pro forma-zitting behandeld door de rechter in Arnhem. Hierbij werd verteld over het tijdspad van maandag 21 oktober.

De zaak wordt 23 juni inhoudelijk behandeld.