Volledig scherm
De brand in de Wikbertstrasse in Vreden © Vrijwillige brandweer Vreden

Zwaargewonde bij brand in ‘leegstaand’ huis in Vreden

VREDEN - Bij een brand in de Wikbertstraße in Vreden is woensdagavond een zwaargewonde gevallen. De brand brak even voor elf uur uit in een ‘leegstaand’ huis. De politie denkt dat het slachtoffer het vuur bewust stichtte om zelfmoord te plegen.

De Duitse politie spreekt van een barbecue die in de woning werd aangestoken. Daarbij ontstond brand waarbij het vuur om zich heen greep.

Brand en rookontwikkeling waren zo groot, dat de brandweer van Vreden ook de collega’s uit Ammeloe te hulp riep. De lokale hulpgroep van het Duitse Rode Kruis werd opgeroepen voor hulpverlening aan buurtbewoners en brandweerlieden.

De zwaargewonde die na het begin van de brand uit het huis vluchtte, is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Het gaat volgens de politie om een jongere.

Later in de nacht werd bij het bestrijden van het vuur het dak van het huis afgedekt, om binnen effectiever brandend materiaal te kunnen blussen. Tegen half drie ‘s nachts kon was de situatie onder controle en konden de meeste hulpverleners naar huis. De politie meldt dat de materiële schade op zo’n 200.000 euro wordt geschat.