Bomenverkoper: Van dat gesjouw val ik altijd 5 tot 6 kilo af

VIDEOVeel Nederlanders kopen hun kerstboom bij een vertrouwd adresje. Omdat het zo’n fijne traditie is om bij Kerstboom Kees of het kerstbomenvrouwtje een spar of Nordmann te keuren. De seizoenswerkers doen het er vaak bij voor de lol. ,,Ik praat graag, dat scheelt.”

 1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

  De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.
 2. Internationale reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’
  video

  Internatio­na­le reacties op Duncans Arcade: ‘Supermooie vocalen én prachtige billen’

  Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence (24) wordt door internationale bookmakers al ruim twee weken getipt als winnaar van het liedjesfestijn, in mei in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn intieme ballade Arcade valt ook in de smaak bij verstokte fans van het festival. Op YouTube staan tientallen, vooral buitenlandse reactievideo’s, waarin de Nederlandse inzending de hemel in wordt geprezen.