Iris Meerts, burgemeester van Wijk bij Duurstede.
Volledig scherm
Iris Meerts, burgemeester van Wijk bij Duurstede. © Frank jansen

Burgemeester Wijk bij Duurstede gaat niet in de stad maar in Langbroek wonen

Burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede gaat niet in de stad maar in het buitengebied van de gemeente wonen. Zij heeft een huis gekocht aan de Wijkerweg in buurtschap Steenen Brug in Langbroek.

,,Van de twee laatste burgemeesters woonde Tjapko Poppens in Wijk en Guus Swillens in Cothen. Langbroek is dus aan de beurt’', grapt ze.

,,Wat echt de doorslag gaf: ik wil me voor honderd procent geven in mijn werk. Voor een goede balans heb ik tijd voor mezelf nodig. Om naar buiten te staren over weilanden en om hard te lopen. Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd’', zegt Meerts. Ook belangrijk voor haar keuze: haar twee kinderen waren laaiend enthousiast over het huis in het Langbroekerweteringgebied. ,,Of het niet te ver van het gemeentehuis is? Absoluut niet. Ruim drie kilometer. Voor Rotterdamse begrippen woon je dan in Kralingen Noord.’'

In de eerste helft van april verhuist Meerts van Rotterdam naar haar nieuwe huis. De buurtschap Steenen Brug vormt de grens van Neerlangbroek en Overlangbroek. De buurt dankt zijn bekendheid aan de boerenherberg van Gart van der Zand, die in 1990 totaal werd verwoest door een brand.