Volledig scherm
PREMIUM
© BBC

Klimaatalarm: Straks valt er niets meer te filmen

David Attenborough luidt de noodklok over de klimaatverandering. De maker van wildlifedocumentaires, die nu ook dierenleed belicht, noemt de natuur doodziek. Straks valt er niets meer te filmen, is zijn boodschap.

Het gaat beroerder met onze planeet dan we denken. Veel beroerder. En degenen die dat nog steeds ontkennen hebben straks wel wat uit te leggen aan hun nakomelingen als die met de gebakken peren zitten. De zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen van het binnenkort 93-jarige en mondiaal vereerde natuuricoon Sir David Attenborough kunnen in ieder geval trots zijn. Sir David is om en laat zich nu zien als ecostrijder. Opa blijft beleefd, welbespraakt en betrokken als altijd. Maar nu vindt hij het tijd eens heel duidelijk te maken waar het op staat: ons leven op aarde, zoals we dat nu kennen, gaat naar de knoppen als we zo doorgaan met vervuilen en consumeren.

  1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-Songfestival fans hoor!”