Kunstige lippen: zo maak je ze zelf

Make-upartieste Andrea Reed weet menigeen te verbazen met haar werk. De Canadese tovert lippen om tot ware blikvangers. Ze leert haar 115.000 volgers op Instagram de fijne kneepjes van het kunstzinnige lippenstiften.

Volledig scherm
Het Japanse kunstwerk Great Wave Off Kanagawa waar een van Andrea's creaties op geïnspireerd is. © mentalfloss.com

Van een groen blad tot woeste golven en van een bolle bij tot sierlijke vogeltjes, niets is Andrea Reed te gek. De Canadese plaatst al meer dan een jaar haar mooiste creaties op Instagram. Speciaal voor de fanatiekelingen die ook aan de slag willen gaan met verf en lippenstift beschrijft ze bij de foto's welke producten ze gebruikt. Ook heeft Reed een youtubekanaal (Girl Grey Beauty) waar ze een van haar creaties in een video tutorial stap voor stap uitlegt.

Een van haar meest gelikete en gedeelde foto's is een nabootsing van de houtsnede Great Wave Off Kanagawavan. Dit is het beroemdste werk van de kunstenaar Katsushika Hokusai. De make-upartieste ziet de Japanner als een grote inspirator.

Het moment dat Reed de 100.000 volgers passeerde greep ze aan om haar fans te bedanken. ,,Ik waardeer iedere like, volger, reactie en repost,'' schrijft ze op Instagram. ,,Het is zo cool om te bedenken dat honderdduizend mensen het leuk vinden wat ik doe. Jullie houden mij gemotiveerd om nieuwe dingen uit te proberen, mijzelf uit te dagen en te verbeteren. Dank je wel hiervoor!'' Onder andere superster Nicki Minaj rekent zich tot haar trouwe volgers. ,,Verdomd bizar'', aldus de zangeres bij een van de foto's.