Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Munsterman naar advocaat om illegale verspreiding boek

Uitgeverij Overamstel en Joop Munsterman zijn kwaad dat een pdf-bestand met de inhoud van het nog niet verschenen boek Rood Bloed op internet al op grote schaal wordt gedeeld onder Twente-fans. Munsterman gaat met zijn advocaat overleggen of er stappen ondernomen kunnen worden.

De oud-voorzitter noemt de illegale verspreiding 'ongehoord'. "Het is op z'n minst een schending van het auteursrecht."

Door het massaal delen via internet loopt de uitgever het risico dat iedereen in Twente straks Munstermans 'memoires' heeft gelezen, maar niemand het boek nog heeft gekocht voor 20 euro.

Munsterman zegt dat Joop de Winter het lek is, een van de oud-commissarissen bij Twente. "Ik ben gebeld door iemand van FC Twente, dat De Winter het boek flink aan het rondmailen is. Dat kan natuurlijk niet. Ik begrijp niet wat zijn drijfveer is om dat te doen." Volgens Munsterman heeft een klein aantal mensen een inzage-exemplaar gehad, waar onder FC Twente.

Ex-commissaris Joop de Winter zegt 'niet te ontkennen het pdf'je naar een paar kennissen te hebben doorgestuurd.' De Winter krijgt er in Rood Bloed, net als de oud-commissarissen Hennie ten Hag en Hein Trebbe, flink van langs.

  1. Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaargewond

    Zware tol na crash met brommobiel: twee meisjes overleden, twee anderen zwaarge­wond

    Een zwaar verkeersongeval heeft afgelopen nacht in België het leven geëist van twee meisjes. Een elektrisch wagentje met daarin vier meiden, botste op een andere auto. Een van hen, slechts 15 jaar, overleed ter plekke. De bestuurster (18) overleed in het ziekenhuis. Achterin zaten nog twee meisjes van 16 die zwaargewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De chauffeur van de andere auto was lichtgewond.