De vermoorde AD-bezorgster Anita van Dijk.
Volledig scherm
De vermoorde AD-bezorgster Anita van Dijk. © Privéfoto

Opnieuw onderzoek dood krantenbezorgster Anita

De Rotterdamse politie heeft vandaag opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan op de Pasteursingel en omgeving, in de hoop meer te weten te komen over de dood van krantenbezorgster Anita van Dijk. De vrouw overleed twee weken geleden nadat ze op 13 mei was neergestoken toen ze de krantenwijk van haar zoon liep. Een verdachte is nog steeds niet aangehouden.

Tientallen agenten en brandweerlieden deden aan de zoekactie mee. ,,Bosschages zijn minutieus uitgekamd en met behulp van een ladderwagen van de brandweer is ook op platte daken en in dakgoten gekeken'', aldus de politie vrijdag. ,,We hebben daadwerkelijk een aantal voorwerpen gevonden, waarvan bekeken wordt of ze iets met het steekincident te maken kunnen hebben.''

De 51-jarige Anita van Dijk werd in de vroege ochtend van vrijdag 13 mei tijdens het rijden van haar krantenwijk in Rotterdam-Oud Mathenesse neergestoken. De volgende dag is 's middags rond 18.00 uur op de Pasteursingel, waar Anita van Dijk werd gevonden, een man gezien die opviel doordat hij mompelde en er rondreed op een donkere opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop.

Dezelfde zaterdagavond, maar dan rond 22.20 uur, werd wederom een man gezien op de Pasteursingel. Hij trok de aandacht vanwege zijn geschreeuw bij het parkeervak waar Anita van Dijk badend in het bloed was aangetroffen. In beide gevallen ging het om een lichtgetinte man. De politie heeft nadrukkelijk het idee dat het beide keren de zelfde man was, maar sluit twee verschillende personen ook niet uit.

Schiedam Centrum

Volledig scherm

De politie weet nog niet wie deze man is. Wel is bij NS-Station Schiedam Centrum de fiets waarop de man mogelijk reed, aangetroffen. Het uiterlijk van deze fiets komt grotendeels overeen met de beschrijving van de fiets waar de mompelende man op reed. Het gaat om een zwarte opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop. De fiets stond bij de Spar-supermarkt aan het Stationsplein. De fiets heeft maar één handvat en een standaard die over het achterwiel heen gaat.

Vorige week zaterdag liepen honderden mensen mee in een stille tocht voor de omgebrachte krantenbezorgster door Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse. Een van de deelnemers was de Rotterdamse wethouder van veiligheid Joost Eerdmans.

Twintig rechercheurs proberen de zaak op te lossen. De politie zoekt nog altijd naar de dader, 'een getinte man van tussen de twintig en dertig jaar oud met gezichtsbeharing. Hij is vermoedelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak.'