Volledig scherm
PREMIUM
David Blom: ‘Bekijk de wereld door de ogen van de ander.’ © William Hoogteyling

Psycholoog: Je jeugd beïnvloedt je liefdesleven

Wat je in je jeugd meemaakt, heeft volgens psycholoog David Blom later invloed op je liefdesleven. Hij leerde hoe je goed omgaat met die kinderwonden, en deelt zijn levenslessen in het theater.

Meerdere keren liet vader Blom zijn gezin in de steek. Het verdriet van die beschadiging noemt David Blom (35) kinderwonden. ,,Voelen dat je niet leeft in het hart en hoofd van een ouder, vormt je onmiskenbaar. Alsof je niet goed genoeg bent.” Die wonden sturen ons onbewust in ons latere leven. ,,Meestal proberen we ze in toom te houden, maar boven alles willen we goedmaken wat ooit is misgegaan. Dit drijft ons onbewust in de armen van onze partner.’’

  1. IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaatspret’

    IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaats­pret’

    Er komen een paar ijskoude, windstille nachten aan. Dikke ijsvloeren gegarandeerd, zou je zeggen. Wilfred Janssen van Weerplaza helpt natuurijsliefhebbers uit de droom: ,,De sneeuw van vandaag heeft het feestje voor schaatsers verpest.” Morgen valt uit dikke bewolking soms nog een vlok sneeuw, in de kustgebieden is een winterse bui mogelijk. Het wordt -1 tot 2 graden. Donderdag start zeer koud met lokaal strenge vorst.