Volledig scherm
PREMIUM
Willibrord Frequin © Erik Smits

Willibrord Frequin: Ik ontplof niet meer als ik geen voorrang krijg

interviewHij versloeg het wereldnieuws vanuit Biafra en Argentinië, maar werd bekend door zijn kwajongensstreken. ,,Het is een saaie bedoening geworden op de televisie’’, vindt Willibrord Frequin (77).

Vanavond is het weer zover: Willibrord Frequin houdt z’n traditionele afscheidsdiner. Dan schuiven de kinderen en kleinkinderen aan bij hem en zijn partner Gesina thuis. Aan de grote tafel wordt gegeten, gedronken en gepraat, veel gepraat. ,,We vertellen moppen, lachen veel, maar hebben ook diepgaande gesprekken”, stelt Frequin. ,,Over het leven, de dood, de toekomst van de kinderen. We doen het elke drie maanden, inclusief een rondje ‘wat zou je nog tegen je vader willen zeggen of willen vragen?’”

  1. Schietpartij op kerstmarkt in Straatsburg: ‘meerdere doden en gewonden’
    VIDEO / UPDATE

    Schietpar­tij op kerstmarkt in Straats­burg: ‘meerdere doden en gewonden’

    Bij een schietpartij op de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg is minstens één dode gevallen en er zijn negen gewonden. De schutter is gevlucht, zegt de Franse politie. Maar diverse Franse media spreken al van drie doden en elf gewonden. Plaatselijke autoriteiten van de stad hebben het al over een aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is op weg naar Straatsburg.