Volledig scherm
© ANP

120 uur taakstraf voor Rotterdammer (23) na vasthouden vriendin in Almelo

ALMELO - Voor het vasthouden van zijn vriendin in haar eigen woning is Rotterdammer Z. (23) veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf. 

Z. hield zijn vriendin uit Almelo op tweede kerstdag vast in haar eigen huis. Ook bedreigde hij haar om te zorgen dat ze niet zou vluchten. 

Ex-vriend

De vriendin schakelde haar ex-vriend in voor hulp. Die kwam vervolgens naar het huis, trapte de voordeur in en sloeg Z. in elkaar. Dat deed de Almeloër nadat hij de vrouw hielp ontsnappen via het badkamerraam. Voor die mishandeling werd de Almeloër al veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. 

Gevangenisstraf

Naast de taakstraf kreeg Z. een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.