Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Agressieve Almeloër door het lint in verkeer

ALMELO - Hij had vier halve liters bier gedronken. En daarnaast nog twee 'puntjes' coke gesnoven. En toen een auto claxonneerde tegen de auto waarin Dave C. als bijrijder zat, ging de 28-jarige Almeloër volledig door het lint. 

Op de kruising Henriëtte Roland Holstlaan-Rembrandtlaan koelde C. op 13 april van dit jaar zijn woede tegen de claxonnerende de auto en de inzittenden. Hij trok heftig aan het portier van de bestuurder, trapte tegen de deur en sloeg op de motorkap. „Kankerlijer, vieze Turk, stap maar uit je auto, ik maak je kapot”, riep hij. De verkeersruzie trok die dag veel bekijks. „Hij keek heel raar uit de ogen”, zei een getuige. C. ontkent de bedreiging: „Er zijn over en weer wat dingen geroepen...” De bestuurder van de auto had op de claxon gedrukt omdat het verkeerslicht groen was geworden en de auto even bleef staan.

Alleen geklopt

Meerdere getuigen hebben de agressie van C. gezien toen hij op de wachtende auto afstormde, zo bleek woensdag bij de politierechter van de Rechtbank Overijssel. „Ik heb alleen op het raam geklopt”, zei de verdachte tegen politierechter Christine Koppes. De - inmiddels - ex-vriendin heeft tegen de politie verteld dat C. die dag vier halve liters had gedronken en cocaïne had gebruikt. Omdat er vermoeden van alcoholgebruik was moest C. een bloedproef ondergaan; die heeft hij geweigerd.

Agressiestoornis

Volgens een deskundige heeft C., die meerdere malen met justitie in aanraking is geweest, een agressiestoornis. De verdachte heeft geen werk en staat volgens eigen zeggen op het punt om de schuldsanering in te gaan. De man wordt veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. Ook moet hij de schade aan het portier en de immateriële schade aan de bestuurder van de auto vergoeden.

Almelo e.o.