Volledig scherm
De stacaravan in De Schelfhorst. © Hans Brok

Almelo krijgt prikkelarme woning

ALMELO - Voor het eerst in de geschiedenis komt er een prikkelarme woning in de gemeente Almelo. De speciaal daarvoor ingerichte woonunit heeft een plekje gekregen op een terrein tegenover de parkeerplaats van voetbalclub PH aan de Veenelandenweg in de noordelijke wijk De Schelfhorst.

Problemen

De prikkelarme woning is in feite een fors model stacaravan en is van alle gebruikelijke gemakken voorzien. De bewoonster is iemand die al langere tijd met allerlei problemen kampt en in een reguliere woonwijk voor teveel overlast zorgt. 

Privacy

Om wie het precies gaat en wat haar achtergrond is, wil de gemeente in verband met de privacy niets zeggen.  Wel dat ze af en toe werk heeft en gebaat is bij een rustige en dus prikkelarme omgeving. Volgens de gemeente sleept de kwestie al vele jaren. Om de woning is groen aangebracht zodat de woning wat aan het gezicht is onttrokken.

Nijverdal

Het is niet de eerste prikkelarme woning in Twente. Enkele jaren terug koos de gemeente Hellendoorn voor een vergelijkbare oplossing in Nijverdal. In dat geval ging het om een jongen die vanwege allerlei psychische problemen zich niet ineen woonwijk kon handhaven. Na een lange rij incidenten met overlast is toen besloten achter een geluidswal en tijdelijk woning neer te zetten. Dat bleek niet alleen een goede oplossing voor de buurt zelf, maar ook voor de jongen in kwestie. Hij kreeg toen regelmatig begeleiders over de vloer die de ontwikkelingen in de gaten hielden. 

Zorg

De vrouw in kwestie wordt door zorgverleners begeleid. De gemeente benadrukt dat de standplaats eenmalig is weer vervalt na haar vertrek.

Almelo e.o.