Volledig scherm
De sfeer zat er goed in bij de Silver & Dance Party © Lenneke Lingmont

Almeloërs bouwen feestje voor het goede doel

ALMELO - Ladies' Circle Oostenwind en de sportieve dames Wendy Beekman en Miranda Rosado hebben zich in het weekend van hun beste kant laten zien. Ze bouwden een feestje, voor het goede doel.

Met een Silver & Dance Party in de businessclub van het Heracles-stadion zamelde de Ladies’ Circle geld in voor de Stichting Evi, die ouders financiële ondersteuning biedt als kinderen behandelingen tegen kanker moeten ondergaan. Met 350 bezoekers was de party een groot succes. 

Kanker

De oprichters van de stichting Evi , het echtpaar Richard en Marjon Pouwel uit Saasveld, waren  bij het feest aanwezig. Hun dochter Evi is in 2015 op 12-jarige leeftijd aan kanker overleden. "Als je kind erg ziek is, wil je er kunnen zijn op alle momenten dat het nodig is. Dan moet je je niet druk hoeven te maken over bijvoorbeeld reis- en overnachtingskosten of over de opvang van andere kinderen. Daarom zamelen we geld in voor ouders die financiële hulp nodig hebben. Uit Evi's naam willen we wat goeds doen", vertelden Richard en Marjon Pouwel over hun bijzondere initiatief. De opbrengst aan het einde van de avond bedroeg 35.000 euro. Richard en Marjon Pouwel namen dankbaar de cheque in ontvangst.

Muziekfestijn

Wendy Beekman en Miranda Rosado organiseerden een Hollands Lentefeest in het Theaterhotel. De opbrengst bedroeg 2.200 euro. Het geld wordt overgemaakt naar Kika. Het muziekfestijn krijgt in toekomst wellicht een vervolg. "Het was een leuk feestje, voor herhaling vatbaar", zegt Beekman. Hoe dan ook lopen de dames in september samen de marathon van Berlijn. Ook voor Kika.

Volledig scherm
Een van de optredens tijdens het Hollands Lentefeest. © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.