Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Almeloër veroordeeld tot 10 maanden cel na ‘explosie van strafbare feiten’

ALMELO - Vijf diefstallen, identiteitsfraude en het bezit van drugs. Voor de 43-jarige Almeloër O. eindigde dat vrijdag in een veroordeling tot 15 maanden cel. Ook moet hij ruim 2500 euro schadevergoeding betalen en zich (ambulant) laten behandelen. Van de 15 maanden moet hij er 10 ook echt zitten. De rest is voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Explosie

De man uit Almelo stond twee weken terug voor de rechter. De officier sprak op de zitting over een ‘explosie van strafbare feiten’. Hij stal onder meer een caravan, en twee motorfietsen. Een opvallend detail daarbij is, dat op een van de twee motoren, een Kawasaki, al een vals kenteken bleek te zitten. Volgens O. is die plaat niet van hem. 

De schadevergoeding moet hij betalen omdat hij de motorfiets flink heeft beschadigd. In de caravan van de bejaarde eigenaar, was het interieur flink bevuild en beschadigd omdat die als opslag voor een oude crossmotor, e-bike en een grasmaaier was gebruikt. Bovendien was het slot vernield.

Gescheiden

Tijdens de zitting van de meervoudige strafkamer werd uitgebreid op de activiteiten van O. ingegaan. De man zat tot over zijn oren in de problemen. Hij was al jaren gescheiden, zag zijn kinderen niet, sleepte een schuld van 1,5 ton uit een faillissement achter zich aan, was zijn huis uitgezet en zat in de schuldsanering. Bovendien had hij een drugsprobleem en sliep hij een tijdje in de auto van een familielid.

Motorfiets

Uiteindelijk werd hij gepakt met een gestolen motorfiets in Hengelo. Na controle bleek er van alles mis te zijn, werden er drugs gevonden en eind oktober verdween hij daarom achter de tralies. Een voorwaardelijke gevangenisstraf hing er toen al boven zijn hoofd voor eerdere vergrijpen.

Tijdelijk

Op de zitting zei O. dat hij zijn leven wil beteren. Er zou al een plek in een kliniek zijn geregeld, maar die was maar tijdelijk beschikbaar. Zijn advocaat leek het daarom goed dat hij daar gelijk naar toe ging. 

De rechter vond de feiten echter te ernstig. Hij wil dat O. eerst maar eens een tijdje gaat zitten. Over de vraag hoe hij zijn leven gaat beteren, mag hij de komende 10 maanden nadenken.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.