Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Linda Biemans bezoekt haar eigen expositie/kunstwerken, na vernielingen van haar kunst vorig jaar © Lenneke Lingmont

Zinloze vernieling heeft er flink ingehakt bij Almelose kunstenares Biemans

ALMELO - Het was een brute en zinloze daad, het vandalisme waarmee twintig kunstwerken, resultaat van elf jaar zwoegen, werden vernield in januari 2017. Het raakte beeldend kunstenaar Linda Biemans tot in haar ziel. Maar ze is er weer, met een expositie in Hof 88 in haar woonplaats Almelo. „Ik durf mijn werk weer te laten zien.”

Ze vindt het pijnlijk en confronterend om naar de twee beelden te kijken. Het zijn twee creaties, beide zonder titel, die vorig jaar januari aan blinde vernielzucht ten prooi vielen, maar waarvan Linda Biemans (59) de restanten bewaart en koestert. Het ‘portret met afwezig gezicht’, dat associaties oproept met Cleopatra en haar in 2008 de Herman Krikhaarprijs opleverde, bestaat sinds die dramatische dag uit drie stukken marmer.

  1. Gerard Ekdom publiekstrekker op feest in De Pollen en West-Geesteren

    Gerard Ekdom publieks­trek­ker op feest in De Pollen en West-Geesteren

    DE POLLEN/WEST-GEESTEREN - Radio DJ Gerard Ekdom is zaterdag een van de grote publiekstrekkers van het jaarlijkse Zomerfeest De Pollen/West-Geesteren, het jaarlijkse uitje voor inwoners van respectievelijk het dorpje uit Twenterand en de buurtschap uit Tubbergen op de plek waar de twee gemeenten elkaar grenzen. Ekdom trapt de avond in de grote feesttent af en wordt later afgelost door Baby Blue, de band die optrad op onder meer de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland.

Almelo e.o.