De middag voor mantelzorgers in Almelo werd donderdag goed bezocht.
Volledig scherm
De middag voor mantelzorgers in Almelo werd donderdag goed bezocht. © Reinier van Willigen

Almelose mantelzorgers massaal in het zonnetje gezet

ALMELO - Lekkere broodjes, wat te drinken en muzikaal theater. Dat was de traktatie die Mantelzorg Almelo donderdag gaf aan 175 Almelose mantelzorgers. 

Elk jaar rond 10 november - de Landelijke dag van de Mantelzorg - geeft Mantelzorg Almelo een compliment aan iedereen die dagelijks de zorg draagt voor familie en naasten.

Theaterhotel

In het Theaterhotel kregen ze gratis een leuke middag aangeboden. Dit keer kwamen er bijna twee keer zoveel mensen als vorig jaar. De aanwezigen werden ook nog even toegesproken door de zorgwethouder Eugène van Mierlo. Hij presenteerde zich in een filmpje omdat gemeenteraad en college gisteren de hele dag vergaderden over de begroting. 

Zinnen verzetten

Gerda Wessels, die de vrijwilligersorganisatie leidt, vertelde dat mantelzorgers in Almelo op allerlei manieren worden ondersteund. „We organiseren door het jaar heen ook activiteiten voor mantelzorgers. Dat zijn momenten waarin ze even de zinnen kunnen verzetten en aan wat anders kunnen denken. Daarnaast is er een mantelzorgcafé en zijn er gespreksgroepen waar mantelzorgers hun ervaringen kunnen delen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.