Ouderen kregen van Erik Derkink uitleg over allerhande nieuwe hulpmiddelen voor ouderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouderen kregen van Erik Derkink uitleg over allerhande nieuwe hulpmiddelen voor ouderen. © Lenneke Lingmont

Almelose ouderen vergapen zich aan slaaprobots en heupairbags: ‘Belangrijk dat je jezelf kunt redden’

ALMELO - Wat moet je met een anti-trillepel? Of met een airbag die je om je heup kunt knopen? Het zijn innovaties die zaterdag werden getoond op de jaarlijkse infomarkt voor senioren. Niet alleen in de bieb, ook in het Huis van Katoen en Nu stonden kraampjes waar ouderen over moderne uitvindingen werden bijgepraat. 

 1. Waarom een Surinaamse investeerder 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’
  PREMIUM

  Waarom een Surinaamse investeer­der 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’

  ALMELO - Tot twee jaar geleden was Widjai Sardjoe nog nooit in Almelo geweest. Tegenwoordig heeft hij er 58 huizen. Hij kocht ze als kratten bier in de aanbieding. Wonen in Almelo doet hij nog altijd niet, want hij regelt zijn zaken vanuit Suriname. Maar weet hij wel wie er allemaal in zijn Almelose pandjes zitten? „Nee, daar heb ik geen zicht op.”
 2. Hoe gaan de Sinterklaasintochten eruit zien? Twentse organisatiecomités worstelen met de regels voor toegang
  PREMIUM

  Hoe gaan de Sinter­klaas­in­toch­ten eruit zien? Twentse organisa­tie­co­mités worstelen met de regels voor toegang

  ENSCHEDE - Organisatiecomités van Sinterklaasintochten in de regio worstelen opnieuw met de exacte invulling. De grote vraag is op dit moment in welke vorm dat zal zijn. Almelo maakte bekend de intocht als een evenement te beschouwen, waarbij alle corona maatregelen voor toegang van kracht zullen zijn. Enschede, Hengelo en Oldenzaal doen daar niet aan mee.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.