ALMELO - Sportverkiezing van Almelo. Op de foto het sporttalent Julian Slots. Hij is NL Kampioen K1 onder 44 kg. EDITIE: ALMELO FOTO: BERT KAMP BK20180126
Volledig scherm
ALMELO - Sportverkiezing van Almelo. Op de foto het sporttalent Julian Slots. Hij is NL Kampioen K1 onder 44 kg. EDITIE: ALMELO FOTO: BERT KAMP BK20180126 © Bert Kamp

Almelose Sportverkiezingen 2018: Stem je sportheld naar de overwinning

ALMELO - Terwijl veel sporters genieten van rust in een welverdiende winterstop, breken voor andere sportieve Almeloërs spannende tijden aan. Zij zijn namelijk genomineerd voor de Almelose Sportverkiezingen 2018. 

Wie  mag zich straks de beste sporter, sportploeg, sportploeg met een beperking of sporttalent van Almelo noemen? De genomineerden zijn bekend. Op 25 januari horen zij in de topsporthal IISPA wie zich de winnaar mag noemen in een van de zes categorieën. Maar daarvoor bent u aan zet. Want u mag stemmen op uw eigen favoriet. De winnaar wordt voor de helft bepaald door de stemmen van het publiek en voor de andere helft voor de jury. 

Sportman

Voor de titel Sportman van het jaar zijn genomineerd: Daan Schouten (Duathlon), Pim Ronhaar (veldrijden en wielrennen) en Wim Kleiman (Wielrennen). 

Sportvrouw

Bij de titel sportvrouw van het jaar wordt het dringen tussen Esther Huls (Volleybal), Marijke Hammink (Mennen) en Marieke van Egmond (Turnen). 

Sporttalent

In de categorie sporttalent strijden Astrid de Zeeuw (Turnen), Jonathan Li (Badminton) en Julian Slots (Kickboksen) om de prijzen. 

Sportploeg

De genomineerde sportploegen zijn Team Klaverblad TON Almelo (Turnen), FAG Almelo (Turnen) en AVW de Zwaluwen beloften (Wielrennen). 

Stimuleringsproject

Ook dit jaar wordt een prijs uitgereikt voor het beste sportstimuleringsproject van Almelo. Genomineerd voor deze prijs zijn: Pillow Games van Fun-Ie-Fit, een spelcomputer met een kussen als game controller, dat door de zeer intuïtieve interacties, bijvoorbeeld knuffelen, knijpen, draaien en schudden iedereen, ook mensen met een hersenbeschadiging in staat stelt de games te besturen. De Kangoeroeklub van CKV Achilles (korfbal) met een speciaal beweegaanbod voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en AAV SISU met Running blind (hardlopen) die een speciaal programma hebben opgezet voor mensen met een visuele beperking.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Sportverkiezing Almelo op 25 januari in de IISPA. Deze avond is vrij toegankelijk voor publiek! Dus kom jouw sportheld aanmoedigen. 

Stemmen

Maar voor het zover is moet er gestemd worden. Dat kan via deze link

Anique Hilgerink werd vorig jaar sportvrouw van het jaar.
Volledig scherm
Anique Hilgerink werd vorig jaar sportvrouw van het jaar. © Bert Kamp
Julian Slots is sporttalent van 2017.
Volledig scherm
Julian Slots is sporttalent van 2017. © Bert Kamp
De turnsters van TON, vorig jaar sportploeg van het jaar, zijn opnieuw genomineerd.
Volledig scherm
De turnsters van TON, vorig jaar sportploeg van het jaar, zijn opnieuw genomineerd. © Lenneke Lingmont

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.