Volledig scherm
© anp

Arme kinderen in Almelo tóch op sport dankzij nieuw Sportdepot

ALMELO - Alle kinderen moeten kunnen sporten, vinden ze bij het Sportbedrijf Almelo en de Speelgoedbank. Maar in een aantal Almelose gezinnen is amper geld voor sportkleding. Daar is wat op bedacht: het Sportdepot. Clubs doen mee.

Voetbalschoenen, trainingspakken, shirts, broekjes, hockeysticks; alles is welkom bij het Sportdepot, dat eind volgende maand geopend wordt aan de Schuttenstraat. Kinderen uit gezinnen die leven van een minimuminkomen kunnen er straks gebruik van maken. 

Het idee is van voorzitter Lieneke Bolhuis van de Speelgoedbank, tevens oprichter van de Minimapartij. Bolhuis trekt zich het lot van minder bedeelden aan. „Er is in Almelo een flink aantal kinderen die niet aan sporten toekomen, omdat er bij hen thuis bijvoorbeeld  geen geld is voor kleding of schoenen”, weet Bolhuis. Ze sprak er over met het Sportbedrijf. Beide organisaties willen er nu samen wat aan doen. „Want sporten is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Elk kind heeft recht om te kunnen sporten, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Niet het buitenbeentje van de klas zijn”, zegt Bolhuis. Schoenen voor de gymles zijn dikwijls een probleem, vertelt ze.

In de week 28 oktober tot en met 3 november wordt (tweedehands) sportkleding en andere attributen ingezameld voor het nieuwe depot. Daarbij wordt een beroep gedaan op alle inwoners van Almelo, die sportspullen over hebben. Die kunnen volgende week bij verschillende sportkantines worden ingeleverd. Negen verenigingen doen mee aan het Sportdepot, waaronder de grote voetbalclubs Oranje Nassau en PH en rugbyclub Big Bulls. „Van de profclub Heracles hebben we zes dozen met broekjes en shirts gekregen. Kunnen kinderen mooi in sporten.”

Het Sportdepot komt in de binnenstad, aan de Schuttenstraat 7, waar ook de Speelgoedbank is gevestigd. De opening is op 23 november gepland.

Almelo e.o.