Gevangenen die afgelopen week boodschappen bestelden, kregen deze niet altijd. Opstartproblemen bij leverancier Sligro, zo deelde de Dienst Justitiële Inrichtingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gevangenen die afgelopen week boodschappen bestelden, kregen deze niet altijd. Opstartproblemen bij leverancier Sligro, zo deelde de Dienst Justitiële Inrichtingen. © Carlo ter Ellen DTCT

Bajesklanten boos op ‘eigen’ winkel: er valt niks te paffen

ALMELO - Ze wilden hun sigaretten, maar kregen ze niet. Gedetineerden uit het hele land klaagden afgelopen week over een gebrekkige boodschappenservice. Er viel  bijvoorbeeld niet veel te paffen. De Dienst Justitiële Inrichtingen wijt het aan ‘opstartproblemen’ bij Sligro, de nieuwe leverancier. Er is beterschap beloofd.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.