Volledig scherm
PREMIUM
Een kijkje bij Timberland op XL Businesspark © Wouter Borre

Banen voor het oprapen in Twentse logistiek maar wie hapt er toe?

ALMELO - VTech komt naar Almelo en heeft veel personeel nodig, heel veel. Een nieuw initiatief, de ‘Week van de Logistiek’, moet mensen warm maken voor deze relatief onbekende bedrijfstak. Want anders gaan die banen naar, bijvoorbeeld, Hongaren.

Ga er maar aanstaan: in zes maanden tijd een compleet nieuw pand bouwen. Dat tevens inrichten voor de Europese distributie van een van de grootste speelgoedfabrikanten ter wereld. En er gedurende die korte periode ook nog eens voor zorgen dat er op 11 juni 200 nieuwe medewerkers zijn aangenomen en klaar staan om de eerste container met speelgoed te verwerken.

  1. Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca
    PREMIUM

    Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca

    GEESTEREN - De veestapel van Gert en Tiny Peddemors bestond rond de eeuwwisseling uit vleesvarkens en koeien. Daarmee hadden ze op zich een prima bestaan op boerderij De Braak in Geesteren. Maar de lol ging er steeds meer af. Tiny: „Er kwam steeds meer regelgeving, je was steeds drukker met mestboekhouding en andere zaken waar je helemaal niet mee bezig wilde zijn. Dus we gingen op zoek naar iets anders, naar een verbreding van ons bedrijf. We hebben even gedacht aan een camping, maar dan krijg je allemaal vrömd volk op ’n belt. Daar zaten we niet op te wachten.”

Almelo e.o.