Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Bedrijf uit Almelo moet Twentepoort Logistiek uit Wierden toch betalen

ALMELO/WIERDEN - Het transportbedrijf Rensink Almelo bv moet gewoon een rekening betalen die ze van Twentepoort Logistiek bv uit Wierden heeft gekregen. Dat heeft de Rechtbank Overijssel bepaald in uitspraak.

Twentepoort Logistiek en Rensink hebben het vorig jaar met elkaar aan de stok gekregen. Rensink had Twentepoort Logistiek in juni opdracht gegeven voor een transport van Oekraïne naar Almelo.  Vooraf was de prijs afgesproken: 1590 euro, exclusief BTW. Twentepoort Logistiek heeft geprobeerd de opdracht uit te voeren maar dat lukte niet; in de uitspraak van de rechtbank staat dat het om een zogeheten foutvracht ging. Dat is een omschrijving die voor een vracht die niet of niet op tijd wordt aangeboden. Twentepoort stuurde aan Rensink een factuur van 954 euro voor de foutvracht. Want dat was zo afgesproken.

Rensink weigerde echter te betalen omdat het bedrijf nooit een vrachtbrief van de foutvracht heeft gekregen. Twentepoort stapte vervolgens naar de rechter. Die stelt nu dat de factuur van Twentepoort aan Rensink correct was. Rensink moet de oorspronkelijke rekening van 954 euro gewoon betalen, maar tevens de gerechtelijke kosten van in totaal 811 euro.

Almelo e.o.