Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Beggars’ Clan gaat toeren in Ierland

ALMELO - The Beggars’ Clan met muzikanten uit Almelo, Vriezenveen, Wierden en Enschede gaat vanaf 11 oktober op tournee in Ierland. Doel van de reis: inspiratie opdoen voor een nieuwe theatervoorstelling.

De band speelt al jaren authentieke Ierse volksmuziek, van ‘Whiskey in the Jar’ tot ‘The Irish Rover’. The Beggars’ Clan heeft daarbij een schare fanatieke volgers aan zich gebonden. Om nieuwe wegen in te slaan, is The Beggars’ Clan enkele jaren geleden begonnen met theatervoorstellingen. En nu gaat de groep naar Ierland, om daar in een busje te gaan toeren. „We gaan ons voorbereiden op de nieuwe theatertournee 2020/2021 en we willen daar inspiratie, verhalen en beelden ophalen”, legt Anko Lammers - alias Slugger O’Toole - uit. Hij speelt in The Beggars’ Clan percussie en bodhrán, een Ierse slagtrommel.

Baanbrekend

De voorstelling waarmee The Beggars’ Clan aan een nieuw seizoen wil beginnen, heeft niet voor niets als titel ‘A Roadtrip through Ireland’. Op de website van de groep wordt de show bij voorbaat baanbrekend genoemd. Het publiek bepaalt op de avond zelf de route van deze ‘Roadtrip through Ireland’ De band staat hiermee voor een uitdaging en gaat die graag aan, laat het op de site weten. Muziek is de verbindende factor van de voorstelling.

Het is de opvolger van ‘A Beggars view on Irish history’, waarmee de band dit jaar nog enkele optredens verzorgt. De laatste voorstelling in Oss op 16 november is inmiddels uitverkocht. Voor de voorlaatste show op 5 oktober in Theater Dina in Dedemsvaart zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Wie de groep dicht bij huis nog een keer wil zien, kan daarvoor op 14 september terecht in De Metropool in Hengelo, onder de titel ‘Whiskey and music’. www.beggarsclan.nl

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

Almelo denkt na over vuurwerkverbod

  • Goed idee, een drone-show met lichteffecten is ook geweldig (21%)
  • Wat een onzin, vuurwerk afsteken is een traditie die moet blijven (48%)
  • Organiseer gewoon één vuurwerkshow voor de hele stad (31%)
559 stemmen